Hjelp til å lette byrder

Hjelp til å lette byrder

SAMTALE: Å tale sant om livet, er en hjelp til å takle det, sier Øystein Rønhovde og Inger Elisabeth Salvesen.

Gjennom årene har mange fått hjelp ved Haraldsplass Samtalesenter. Kanskje er årsaken at terskelen er lav og at det ikke er noen ventetid for å komme til. 

Av Ingvill Meling Arnesen
Publisert 13. november 2015 – Sist oppdatert klokken 10:11, 12.01

Åpen dør for alle

– Vi har åpen dør for alle. Kompetanse med hjertevarme er vårt motto. Vi lytter til hva den enkelte sliter med og gir hjelp til mestring og utvikling, sier Øystein Rønhovde.
Han er samtalepartner ved Haraldsplass Samtalesenter, tidligere Sjelesorgsenteret, sammen med Inger Elisabeth Salvesen. Senteret har inngang i buen helt i sør på Haraldsplass. Her tenner de lys, tar imot mennesker til samtale og arrangerer kurs. Også familieterapeut Hildegunn Hove er knyttet til senteret.
– Vi ser på oss selv som medvandrere som hjelper mennesker å lette byrder. Vi er åpne for å snakke om alt det livet dreier seg om og gir hjelp ut fra en kristen verdiforankring. Her kan den enkelte snakke om det de ikke tør å si til andre. Vi har taushetsplikt. Her er ingen venteliste og det er ikke nødvendig med henvisning fra lege, sier Inger Elisabeth Salvesen.

Alle kan komme

– Hvem kan komme?
– Hit kommer mennesker fra Rogaland i sør til Møre i nord, men de fleste kommer fra Bergen og omegn. Alle kan komme, både unge, voksne og eldre. Vi lytter, men driver ikke med terapi eller behandling, sier Øystein Rønhovde. 
Senteret har avtale med 20 samarbeidsparter som Bispedømmerådet, Frelsesarmeen, Norsk Lærerakademi og andre som tilbyr sine ansatte opp til fem gratis samtaler i løpet av året. De vet at om noen sliter, får det konsekvenser for jobben de gjør. 
– Hva koster det å komme hit?
– Den enkelte betaler 795 kroner for en samtale på 45 minutter. Bedrifter betaler 850 kroner. Det er og mulig å søke om redusert pris hvis økonomien er et hinder for å søke hjelp. Senteret får ikke offentlig støtte. Derfor må vi sikre oss at senteret bære seg økonomisk, sier Rønhovde.

Sett og hørt

– Hva tilbyr dere?
– Vi prøver å møte den enkelte på en god måte med vår kunnskap og erfaring. Mange har nytte av å sette ord på det de sliter med og bli sett og hørt. Slik kan de oppleve å få se ting fra et annet perspektiv, men den enkelte må selv ta valg og steg videre i livet, sier Inger Elisabeth Salvesen.
– Hva har dere sett at senteret betyr?
– Vi får mange gode tilbakemeldinger. For noen har vi vært avgjørende i en krise. Det er til hjelp å snakke om livet og troen. Enkelte har fått hjelp til å anerkjenne seg selv og leve et oppreist liv. Andre er kommet raskere tilbake i jobb, forteller Øystein Rønhovde.

Tale sant

– Hva gir det dere selv å arbeide ved samtalesenteret?
– Det er en rikdom å få lov til å lytte til medmennesker. Vel møter vi smerte, men vi prøver å ikke ta den med hjem. Og vi vet at det er stor hjelp i det å lette byrden.
– Hva burde vi mennesker samtale mer om?
– Vi mennesker er sårbare og bruker mye energi på å holde masken om noe rammer oss. Å tale sant om livet, er en hjelp til å takle det. Vi bærer på en måte hverandres byrder og det bør vi bli flinkere til, sier Øystein Rønhovde og Inger Elisabeth Salvesen.

Kommentarer

Har du spørsmål eller kommentarer til denne artikkelen?

  • Juster sidens tekststørrelse:
  • A
  • +