Nytt Magasin

Nytt Magasin

Artiklene er som blomster for livsmot

Ulike sider ved kunsten å mestre livet er tema for siste utgave av «Magasinet Haraldsplass». Her er mye stoff til ettertanke

Av Tor Kristiansen
Publisert 20. juni 2016 – Sist oppdatert klokken 11:43, 25.08

– For noen handler opphold på sykehus ikke om å bli frisk, men om å bli frisk nok. Frisk nok til å komme seg opp, frisk nok til å kunne handle på egenhånd, frisk nok til å være sammen med andre. Dette nummer gir hjelp til å reflektere over egne ressurser og hva det innebærer å mestre livet, skriver administrerende direktør Jørn-Henning Theis i sin leder.

I Magasinet Haraldsplass møter vi blant andre Unni Heimnes som ikke vil la diagnosen Alzheimers sykdom styre livet sitt. Vi får innsikt i «Takk, bare bra», et kurs for å forebygge depresjon. Vi leser om klinisk-etiske dilemmaer i sykepleien.

Og her er ikke minst et svært lesverdig intervju med Frank Aarebrot som ba om at de måtte amputere foten hans da den ble angrepet av en stygg bakterie. Han mente livet var for kort til langvarige opphold på sykehus for å holde bakterien i sjakk. Og Laila Dåvøy forteller at hun har lært mye av utviklingshemmedes livsglede.

Les mer

Kommentarer

Har du spørsmål eller kommentarer til denne artikkelen?

  • Juster sidens tekststørrelse:
  • A
  • +