Stiftelsen Bergen Diakonissehjem skifter navn

Stiftelsen Bergen Diakonissehjem skifter navn

Ledelsen i stiftelsen holder til i dette flotte bygget ved navn Mohns Villa.

Vi har sett behovet for et navn som knytter oss bedre opp til de virksomhetene vi eier. Haraldsplass-navnet er allerede et kvalitetsstempel som mange kjenner til og valget er derfor naturlig, sier adm.dir. Jørn-Henning Theis i Haraldsplass Diakonale Stiftelse.

Av Reidun Stave
Publisert 26. august 2015 – Sist oppdatert klokken 12:03, 28.10

Stiftelsen eier

Stiftelsen eier Haraldsplass Diakonale Sykehus, Haraldsplass diakonale høgskole, Haraldsplass Samtalesenter, Garnes Ungdomssenter og halvparten av Solli DPS. Garnes ungdomssenter vil også etter hvert skifte navn til Haraldsplass Barnevern.

Stiftelsen har eksistert i Bergen siden 1918, året da Bergen Diakonissehjem tok imot sin første elev. Før den tid hadde diakonissene drevet privat sykepleie i byen i nesten 40 år. 

En stiftelse i vekst

Stiftelsen utvider på flere felt. Det planlegges bl.a. et nytt sengebygg for sykehuset på Haraldsplass. Sykehuset har spissfunksjoner innen geriatri og palliasjon og har fått mye skryt for bruken av kikkhullskirurgi ved behandling av tykktarmskreft.

Nylig har vi også landet en stor avtale innenfor barnevern. Dette er et felt hvor vi ser at det fortsatt er et stort udekket behov og da ønsker vi som stiftelse å bidra, sier Theis.

 For mer informasjon kontakt:

Jørn-Henning Theis
Adm. direktør
Haraldsplass diakonale stiftelse
Mobil 934 55 560

Kommentarer

Har du spørsmål eller kommentarer til denne artikkelen?

  • Juster sidens tekststørrelse:
  • A
  • +