Skip to main content

Overnatting

Regines gjestehus et rimelig overnattingstilbud i rolige omgivelser på Haraldsplass i Bergen. 

Gjestehuset ligger like ved Haraldsplass Diakonale Sykehus og rett nedenfor VID vitenskapelige høgskole. Gjestehuset er i sin helhet eid og blir drevet av Haraldsplass Diakonale Stiftelse.

Alle som er tilknyttet helseaktivitet i området er velkommen.

Priser

Prisene gjelder per person per døgn.

TYPE ROM DØGNPRIS
Rom med bad kr. 850,-
Rom uten bad kr. 750,-
Dobbeltrom (gjelder alle typer rom) kr. 1100,-

På langtidsleie (over 1 måned) tilbyr vi gode avtalepriser.

Prisene inkluderer

 • Trådløst nettverk
 • Håndklær og sengetøy
 • Oppvask på felles kjøkken 1 gang pr. dag.
 • Vask av rommet ved opphold over 2 uker.
 • Bruk av vaskemaskin og tørketrommel i 3. etg.

Prisene inkluderer ikke frokost, men det er tilgang til felleskjøkken.

Booking
Ring oss på telefon 97 75 45 91 mellom kl. 09.00 og 14.00 mandag-torsdag. Du kan også sende en henvendelse til post@hk.haraldsplass.no.

Fasiliteter

 • Felles kjøkken: Et moderne felles kjøkken ligger i 2. etasje og  er fullt utstyrt med blant annet vannkoker, brødrister, oppvaskmaskin og kjøleskap.
 • Matordning: Alle våre gjester kan bruke fullt utstyrt felleskjøkken i 2. etasje til matlaging.
 • Nærbutikk: Butikk ca. 100 meter fra Regines Gjestehus (i krysset ved oppkjørselen til Haraldsplass Sykehus) ligger Rema 1000. Åpen kl.07.00 -22.00 mandag – fredag og kl.08.00-20.00 lørdag.
 • Kantiner: Kantinene ved Haraldsplass Diakonale Sykehus og VID er for tiden stengt for gjester ved Gjestehuset. Kantinen vil åpnes igjen for gjestehusets gjester når pandemien tillater det.
 • Kiosk: Kiosk i sykehusets resepsjon er åpen kl. 10.00-20.00 mandag – fredag, kl.11.00-19.30 lørdag og kl.12.00-20.00 søndag.
 • Stille rom: Det stille rommet i 1.etasje er til fri disposisjon for alle gjester. Kunstnerne som har utsmykket rommet ønsket at det skal være en forbindelse mellom parken ved huset og dette rommet. Teppet bak alteret har et bilde av trær i lindeallèen, som er på begge sider av gjestehuset. Tenn gjerne et lys på stubben på gulvet eller på bladene på veggen om du vil.
 • Andaktsliv: I Diakonissehjemmets kapell på Søsterhjemmet har vi faste morgenandakter kl. 08.00. det også samlinger med bønn hver onsdag kl.11.30, etterfulgt av vaffelservering. Alle våre gjester er hjertelig velkommen.
 • Trådløst nettverk: På Regines Gjestehus er det gratis tilgang til trådløst internett. I romfolder og på oppslagstavlen ved kjøkkenet finner du brukenavn med passord og telefonnummer til kontaktperson ved eventuelle problemer.
 • Vaskerom: Vaskerom ligger i 3 etasje og kan benyttes av alle våre gjester. Her er vaskemaskin, tørketrommel, tørkestativ, strykejern med strykebrett er tilgjengelig.
 • Sengetøy og håndklær: Bruk av håndklær og sengetøy inkludert i prisen. Ved inngangen til hver etasje finnes det rene håndklær og sengetøy. Vi ønsker å være med å bevare miljøet. Derfor har vi et beregnet forbruk av håndklær hver 3.dag (1 sett per person); sengetøy 1 gang per måned ved langt opphold.
 • Renhold: Rommene vaskes ved opphold over 2 uker. Da må renholdspersonale eller husøkonom  kontaktes. Alle fellesrom, inkludert kjøkken,  bad og toaletter  rengjøres hver dag unntatt helger. Gjester som vil rengjøre rommet sitt selv finner rene mopper og kluter på vaskerommet i 3. etasje.

Betaling
Med bankkort ved innsjekk i resepsjonen på Haraldsplass Diakonale Sykehus.
Det er også mulig å få tilsendt faktura. Da kommer et administrasjons- og fakturagebyr på kr. 75,- i tillegg.

Avbestilling
Ved avbestilling gis beskjed om dette så raskt som mulig. Rom som ikke er avbestilt dagen før blir fakturert.

Innsjekking
Innsjekk mellom kl. 14.00 og 20.30 i resepsjonen på Haraldsplass Diakonale Sykehus. Sykehuset er åpent alle dager mellom kl.07.00 og 20.30 og adressen til sykehuset  er Ulriksdal 8.
Har du behov for senere/tidligere inn-eller utsjekk, ta gjerne kontakt med oss.
Regines Gjestehus er helårsåpent og gjestehuset er ubetjent ettermiddag, natt og helger.

Nøkler
Nøkler utleveres i resepsjonen på Haraldsplass Diakonale Sykehus og legges igjen på rommet ved avreise. Ved tap av nøkler betales det erstatning på kr.500,-

Utsjekking
Utsjekk skal skje før kl.11.00.

Ordensregler
Regines Gjestehus er kjent som et rolig overnattingssted. Derfor ber vi våre gjester respektere gjestehusets  ordensregler og ikke minst – stillheten. Det er ikke tillatt å røyke eller nyte alkohol på gjestehuset. Ytterdørene skal være låst mellom kl.15.00 og 08.00 mandag-fredag og døgnet rundt i helger. Lyset i trappeoppgang og korridor er alltid tent.

Historie
Gjestfrihet har alltid vært en tradisjon hos Stiftelsen Diakonova Haraldsplass som eier Regines gjestehus. Virksomheten, tidligere kalt Haraldsplass Diakonale Stiftelse og Bergen Diakonissehjem, ble stiftet i 1918 som en uavhengig stiftelse under den Norske Kirke. Den første forstanderinnen, Regine Waage, virket fra 1920-1931. Hun var en viktig bidragsyter til at den 45 måls store eiendommen Mohns gård og landsted på Haraldsplass ble kjøpt i 1924. Det blir sagt at søster Regine vandret frem og tilbake gjennom lindealleen og ba Gud legge forholdene til rette slik at det ville bli mulig å bygge et sykehus med søsterhjem på eiendommen. I 1940 sto sykehus med søsterhjem ferdig. Søstersamfunnet med forstander og forstanderinne i spissen var selve bærebjelken i virksomheten. Helt fram til 1970 var det disse som stod for ledelsen.

Søster Regines Minne ble bygget på gaver og var søsterhjem for diakonisser som var gått av med pensjon. Huset ble satt opp i 1955. Arkitekt var Per Grieg.

I dag er det Haraldsplass Serio Ung AS som har kontorer i første etasje. Regines Gjestehus holder til i andre og tredje etasje.