Skip to main content

Om samtalesenteret

De ansatte er utdannet og har erfaring som teolog, familieterapeut og psykiatrisk sykepleier. Det er også psykolog tilknyttet senteret.

Daglig leder Rollaug Beate Haugland Waaler og samtalepartner Øystein Rønhovde foran inngangen til Haraldsplass Samtalesenter.

Fagfolk 
Haraldsplass Samtalesenter har et tverrfaglig team som består av dyktige og dedikerte fagfolk med lang samtaleerfaring. I staben er både teolog, familieterapeut og spesialsykepleier. Senteret har også tett samarbeid med psykolog.

Medvandrere med taushetsplikt
Målet til medarbeiderne ved senteret er å lytte til hva den enkelte sliter med og gi hjelp til mestring og utvikling. Samtalepartnere ser på seg selv om medvandrere. De har taushetsplikt og alle som kommer til Samtalesenteret møtes med åpenhet og respekt.

Ingen venteliste
Haraldplass Samtalesenter har ingen venteliste og man kan bestille time på senteret når man har behov for hjelp.

Når livet ikke kan gås alene
Haraldsplass Samtalesenter er en plass for mennesker som på en eller annen måte opplever større utfordringer i livet enn det de ønsker å håndtere alene. Det er fokus på samtale, enten individsamtaler, parsamtaler eller samtale i grupper. Ut fra en kristen verdiforankring bidrar Samtalesenteret med hjelp og lystenning.

Kunnskapsformidling
Samtalesentret arrangerer kurs for bedrifter, organisasjoner og kirkesamfunn.

Haraldsplass Samtalesenter er et ressurssenter i Bergensregionen, men har også oppdrag over hele landet.

Senteret ble etablert i 1998 og er en del av Stiftelsen Diakonova Haraldsplass.

Samarbeid
Samtalesenteret tar i mot mennesker fra Rogaland i sør til Møre i nord. De fleste som besøker samtalesenteret er fra Bergen og omegn, både unge, voksne og eldre besøker senteret. Senteret har avtale med cirka 20 samarbeidspartnere, deriblant Bispedømmerådet, Frelsesarmeen og Norsk Lærerakademi. Disse og mange andre tilbyr sine ansatte opp til fem gratis samtaler i året. Arbeidsgivere vet at om noen sliter, får det konsekvenser for jobben de gjør.

Pris
Prisen for en samtale på 45 minutter er 795,- for privatpersoner. Bedrifter betaler 850,-.

Det er mulig å søke om redusert pris hvis økonomien er et hinder for å søke hjelp.

Senteret mottar ikke offentlig støtte.

 

Bestill samtale eller veiledningAnsatte
Haraldsplass Samtalesenter

GI NYTT HÅP: - Det er fantastisk å se at folk får håp og mot til å gå videre i livet, sier Øystein Rønhovde. Trenger du noen å snakke med? http://www.haraldsplass.org/samtalesenter

Posted by Haraldsplass Samtalesenter on Sunday, January 14, 2018