Skip to main content

Julehilsen fra Haraldsplass Diakonale Stiftelse

20. desember 2023

Vi vil med dette få takke dere for vandringen gjennom et svært spennende år med mye innhold.

Det aller, aller meste har vært på det gode for Haraldsplass Diakonale Stiftelse sin del, men med et mørkt bakteppe som preger oss alle på ulike måter.

Vi kan lett forstå at mennesker synes dagene kan bli tunge med alt som skjer rundt oss. I år er den tradisjonelle julefeiringen avlyst i Betlehem, men det er laget en annen krybbe i Betlehem som består av murstein, plankebiter og støv, – det ser ut som ruiner. Midt i det hele ligger et lite barn, som et sterkt symbol på hva jul egentlig handler om. Det lille barnet, som fort kan bli en glansbildehistorie, handler om Gud som fødes inn i en verden som flyktning og som forfulgt. Det er ikke så mye glitter og stas i den historien.

Selv om det kan virke vanskelig, ja, kanskje nesten umulig å forstå, så handler den om fremtid og håp! Er det mulig i 2023 å finne hvile i denne fortellingen om fred, og la den få skape mening og håp?

Dette blir den aller siste julehilsen fra Haraldsplass Diakonale Stiftelse. Fra 1.1.2024 heter det Stiftelsen Diakonova Haraldsplass. Da er vi fusjonert med Stiftelsen Diakonova i Oslo, og vi skal videreføre de to stiftelsene sin stolte historie, tradisjon og formål inn i en ny og spennende fremtid.

Med dette takker jeg for et godt samarbeidsår, og ønsker alle en fredelig og velsignet julehøytid!

Jørn-Henning Theis

Adm.dir.