Skip to main content

Et møte mellom generasjoner på Siljuslåtten sykehjem

4. august 2020

Barne og familieminister Ida Lindtvedt Røse besøkte i dag Siljuslåtten sykehjem sammen med statssekretær Jorunn Hallaråker Heggelund og byråd Beate Husa. Det ble et møte mellom flere generasjoner da også barn fra Vindharpen barnehage var tilstede og gledet beboerne!

Det er ikke hver dag at Siljuslåtten får så storfint besøk  som i dag! Når både statsråd, statssekretær og byråd møter beboerne ja, da blir det en aldri så liten fest på sykehjemmet. Den største gleden for beboerne var nok gjensynet med barna fra Vindharpen barnehage. Barnehagen er nærmest nabo til Siljuslåtten sykehjem, og barna pleier å komme hver fredag for å synge og leke og glede beboerne. Gjennom koronatiden så har ikke dette vært mulig, men i dag fikk en gruppe barn komme i Atriehagen for å synge. Gjensynsgleden var stor både for barna og beboerne.

Barne og familieminister Ida Lindtvedt Røse var mektig imponert over sangen og ikke minst møtet som fant sted mellom barna og de eldre. Det ble et generasjonsmøte som ble satt pris på. Både Statsråden og Byråd Beate Husa roste samarbeidet som er mellom sykehjemmet og de frivillige.

Institusjonssjef Marion Ytre-Arne Kvamme fortalde at beboerne har savnet barna og de frivillige ildsjelene i koronatiden, og håper det snart blir normale tider på sykehjemmet.

Frivillighetskoordinator Vibeke Henriksen gjør en viktig og god jobb med å tilrettelegge for aktivitet og tar imot både barnehagebarna og de frivillige på en varm og inkluderende måte.

Lukas fra Vindharpen barnehage stråler når han sier:

-å synge her er ekstra gøy!

Takk for besøket til våre politikere, og takk til barna og deres pedagog Marit som stiller opp og er med på å gjøre dagen god på Siljuslåtten!

FOTO: Astrid Aarhus Byrknes