Skip to main content

Ny forpakter til Soltun gård

21. mars 2022
Andreas Gjestad underskriver forpakteravtalen. Adm.dir. Jørn-Henning Theis til hø.

Fra 1.august 2022 får Soltun gård ny forpakter! 

Haraldsplass Diakonale Stiftelse har etter en lengre prosess og et stort engasjement med mange interessenter landet på å forpakte Soltun gård videre til Andreas Gjerstad.

Forpakteravtalen ble underskrevet i Mohns Villa på Haraldsplass den 18.mars av adm.dir. Jørn-Henning Theis, og Andreas Gjerstad.

Andreas Gjerstad skal drive og utvikle gården gjennom forpakteravtalen, og sammen med Renate Ådland har de opprettet et selskap kalt: Soltun besøksgard AS.

Andreas er utdannet veterinær, og han har stor lidenskap for dyr, og spesielt for hest. Han har gått på Voss jordbruksskole på hestelinjen, og har toppidrettsutdanning innen ridning.

Renate Ådland er utdannet som anleggsgartner og hun har som Andreas gått på Voss jordbruksskole på hestelinjen.

Begge ønsker å ta vare på gården, jobbe med et bærekraftig jordbruk og ha fokus på undervisning og la gården få en god sosial profil.

Andreas Gjerstad overtar forpakteransvaret etter Kjell Martin Myhr som har lagt ned mye godt og viktig arbeid på Soltun gård.

Vi ønsker ny forpakter velkommen, og takker Kjell Martin Myhr for arbeidet som han har lagt ned på gården. Lykke til med nye oppgaver begge to!

FOTO: Astrid Aarhus Byrknes