Skip to main content

«Velsigna jul»Tremorkirken tildeles Regine Waages pris for diakoni og frivillighet.

2. september 2022
Representanter fra Tremor kirken sitt diakonale arbeid "Velsigna jul" mottar Regine Waages pris for diakoni og frivillighet.

Prisen ble delt ut på Diakonikonferansen Fri til å skape som ble avholdt i Salem konferansesenter fredag 2.september.

Det er første gang at prisen deles ut, og det er Haraldsplass Diakonale Stiftelse som har initiert prisen.

Juryen bestående av Astrid Aarhus Byrknes fra Haraldsplass Diakonale Stiftelse, Vetle Karlsen Eide fra Bjørgvin Bispedømme, Halgeir Berge fra KIA Vest og Rollaug Waaler fra Haraldsplass Diakonale Stiftelse, og leder av juryen har gått gjennom nominerte kandidater til Regine Waages pris for diakoni og frivillighet.

Juryen har lagt vekt på følgende kriterier ved nominering av kandidatene, – Diakoni (evangeliet i handling), frivillighet, verdighet. Disse kriteriene er i tråd med formålet og vedtektene ellers for prisen.

En samstemt jury er enig i at «Velsigna jul» fra Tremorkirken svarer ut disse kriteriene og er en verdig vinner av Regine Waages pris for diakoni og frivillighet for 2022.

Juryen legger merke til at «Velsigna jul» i sitt arbeid med å hjelpe vanskeligstilte familier og ungdommer i kommunen ved å gi dem et ekstra løft inn i julen  bidrar til:

  • Løfte fram diakoni i nærmiljøet ved å hjelpe de som trenger det
  • De får til samarbeid mellom Tremorkirken og kommunens barnevernstjeneste
  • De muliggjør frivillighet fordi frivillige både skaffer / lager julegaver, og er med på å pakke inn gavene
  • De oppmuntrer til giverglede
  • De er med på å gi verdighet til de som står i vanskelige situasjoner fordi gavene er fra anonyme givere og tilpasset kjønn og alder på mottakere.
  • Slik situasjonen er i dag, regner juryen med at høsten vil bli ekstra utfordrende for mange av de som har mottatt gaver fra «Velsigna jul» pga økt prisstigning og dyr strøm. Dette kan føre til at flere vil trenge denne ekstra diakonale handlingen også i år.

Vi gratulerer det diakonale arbeidet «Velsigna jul» i Tremorkirken med Regine Waages pris for diakoni og frivillighet, og ønsker de frivillige alt godt og lykke til med fortsatt viktig arbeid for sine medmennesker.

FOTO: Per Byrknes, NLM Region Vest