Skip to main content

Gry Ulvedalen blir Fagskolen Diakonovas første rektor

9. september 2022
Gry Ulvedalen er rektor på Fagskolen Diakonova.

Fagskolen Diakonova ble formelt opprettet som en helt ny aktør innenfor helse- og omsorgsfag i oktober 2021 og akkreditert på forsommeren 2022. Oppgavene står nå i kø for å bygge den opp og kunne starte studietilbudet høsten 2023 i Oslo og Bergen.

Gry Ulvedalen samler 34 års erfaring fra både helsevesen og høyere yrkesfaglig utdanning hvor hun har arbeidet med pedagogiske prosesser og utdanningsledelse, administrasjon og utviklingsledelse.   Hun er i dag leder for utviklingsarbeidet ved Fagskolen i Viken.

– Å søke denne stillingen som rektor var det helt naturlige neste valg i min karriere, sier Gry Ulvedalen. Jeg vil ha ansvar for å bygge noe helt nytt samtidig med at jeg vil kunne bruke min faglige kompetanse og lederkompetanse, og min innsikt opparbeidet gjennom ledelsen av Nasjonalt fagråd for fagskoleutdanning innenfor helse- og oppvekstfag. Jeg ser også for meg at det blir nødvendig å melde seg på ulike politiske prosesser for å posisjonere fagskolen. Dette er virkelig en super bukett av oppgaver fortsetter hun.

– Det er unikt å få lov til å starte i en ny jobb ved å rekruttere både de første ansatte og studenter, bygge en kultur som motiverer disse samt legge planer for markedsføring av skolen. Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben i begynnelsen av november, avslutter hun.

Skal være tett på arbeidsgivere

Fagskolens eiere – stiftelsen Diakonova, Haraldsplass stiftelsen, stiftelsen Diakonhjemmet og Ferd – har en over 100-årig historie som pionerer innenfor velferd og utdanning av helsepersonell har alltid stått sentralt. De har også tradisjon for å være langsiktige samarbeidspartnere for det offentlige.

– Gry har gjennom rekrutteringsprosessen synliggjort verdien av å ha et praksisnært og tett samarbeid med arbeidslivet i etableringen og driften av Fagskolen Diakonova, sier styreleder Solveig Kopperstad Bratseth. Gry har innsikt og faglig tyngde og vil raskt kunne hekte seg på de mange pågående prosessene.

– Gry Ulvedalen matchet rett og slett svært godt kompetansen, erfaringen og egenskaper som vi var ut etter for å utvikle mulighetsrommet som ligger i eiernes ambisjon om å utvide utdanningsporteføljen med fagskoleutdanninger, avslutter Kopperstad Bratseth.

TEKST/FOTO: Diakonhjemmet