Skip to main content

Vellykket lederdag 2023

9. november 2023
Petter Nyquist kjent som "Petter uteligger" holder foredrag om sine erfaringer med å bo og leve på gaten.

Konsernledergruppen i Haraldsplass Diakonale Stiftelse gjennomførte den 8.november lederdag for alle lederne i virksomhetene. Lederdagen var i år på Quality hotel Grieg.

Om lag 120 ledere var samlet til påfyll, læring og kunnskap.

Et spennende og lærerikt program var tilrettelagt der hovedtemaet for samlingen handlet om hvordan motvirke utenforskap og hvordan kan vi i større grad bidra med inkludering.

Vi ble ønsket velkommen av adm.dir. i stiftelsen, Jørn-Henning Theis før Hovedstyrets leder Erik Bøckmann åpnet lederdagen.

Lederne fikk møte en engasjert statistikksjef i NAV, Ulf Andersen som snakket om utenforskap og inkludering i Norge. Han satte viktige spørsmål på dagsorden.

Et annet tema som stod på programmet handlet om det politiske landskapet i relasjon til vår rolle som ideelle. Rebekka Ljosland ved Haraldsplass diakonale sykehus hadde en glimrende gjennomgang på dette, både det politiske landskapet lokalt og sentralt.

Ledelse i ideell, diakonal virksomhet – hva betyr det? Stod også på programmet. En rekke ledere med Vigdis Anita Gåskjenn i spissen tok oss igjennom dette temaet.

Lederdagen ble avsluttet med et svært tankevekkende foredrag ved Petter Nyquist, kjent som «Petter uteligger». Han har laget dokumentar der han levde som hjemløs på gata, for å belyse hjemløshetens problemer. Denne serien økte bevisstheten om problemet i Norge.

Adm.dir. Jørn-Henning Theis avsluttet og oppsummerte lederdagen som god, lærerik, tankevekkende og vellykket!

 

 

 

 

FOTO: Astrid Aarhus Byrknes